keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Hyvä päivä alkaa energisoivalla smoothiella - tässä oma lemipireseptini


Olen jo jonkin aikaa luvannut jakaa kanssasi lemppari aamiaissmoothie reseptini, joten tässä se vihdoin tulee. On ihanaa aloittaa päivä raikkaalla ja ravitsevalla smoothiella. Jos se ei vielä kuulu tapoihisi, niin ehkäpä saan sinut muuttamaan aamiaistottumuksiasi tällä herkullisella reseptillä :)

Smoothien pääraaka-aine on makoisa mansikka, jonka makua täydentää kirpeä raparperi. Kesäiset maut, joita minulta löytyy näin talviaikaan pakastimesta. Smoothien varsinainen terveyspommi on chia siemenet, jotka sisältävät paljon mm. hyviä rasvoja, kasviproteiinia sekä suolistoa hellivää kuitua. Suoliston toiminnan edistämiseksi chia siemeniä olisi hyvä sisällyttää ruokavalioon joka päivä ja tämän smoothien avulla se onnistuu helposti.

Neljäs smoothien ainesosanen on itselläni kookoskermaan tehty kefiiri. Koska en ole vielä ehtinyt jakaa kanssasi suoliston bakteerikantaa tukevaa ja siksi kehon hyvinvoinnille erittäin hyvää tekevää kefiirireseptiä, voit tässä vaiheessa korvata sen vaikkapa luomulaatuisella maustamattomalla soijajugurtilla. Palaan kefiiriasiaan pian!

Smoothien kruunaa ripaus hyvälaatuista mineraalirikasta luonnonsuolaa, kuten ruususuolaa tai puhdistamatonta merisuolaa. Hyvälaatuinen suolakin on oman postauksen arvoinen asia, joten lupaan palata siihenkin pian.

Pidemmittä jaaritteluitta tässä Sinulle herkullinen mansikka-raparperismoothieresepti.


 

Mansikka-raparperismoothie (yksi annos)

 
1 rkl chia siemeniä turvotettuna n. 10-kertaisessa määrässä vettä
n. 2 dl mansikoita
n. 1/4 mansikan määrästä raparperia pieniksi paloiksi pilkottuna
2 rkl maustamatonta luomusoijajugurttia (tai kefiiriä)
hyppysellinen hyvälaatuista luonnonsuolaa
vettä
 
 
Aloita smoothien valmistus laittamalla chia siemenet veteen turpoamaan (chia siemeniä ei saa koskaan syödä turvottamatta, sillä ne tukkivat suoliston!) n. 15 minuutiksi, kunnes niistä on muodostunut geelimäistä seosta. Halutessasi voi laittaa siemenet jo illalla jääkaappiin turpoamaan. Ota tämän jälkeen mansikat ja raparperipalat huoneenlämpöön hieman sulamaan, jotta ne hienontuvat blenderissä helpommin. Kun chia-geeli on valmista, laita kaikki ainekset blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi silkkiseksi smoothieksi. Lisää vettä sen verran, että saat koostumuksesta haluamasi paksuista.
 
 
Itse nautin tätä ravitsevaa smoothieta aamuisin kaurapuuron lisäksi. Kokeile sinäkin, joko kaurapuuron kanssa tai ilman :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti